26 Temmuz 2009 Pazar

Halı sahada kazanmanın yolları

Kaleci: Her sözünüzü dinleyen biri olmalı. Halı sahanın yazılı olmayan kurallarından biri olan " kaleci para vermez" kuralını bilmemeli. Üste para verip kaleye geçmeli. Eldivenli olmalı. Zırt pırt "kaleden çıkacağım" dememeli.

Defans: Savunmadan hiç çıkmamalı. Siz diğer arkadaşlarınızla gol ararken, o arkayı kollamalı. Ayrıca ağzı boş durmayan, diğer oyunculara geri gelmeleri konusunda telkinde bulunan bir tip olmalı.


Orta saha: Bu da orta sahada beklemeli. Atak başlangıcında defanstan top almalı. Genç biri olmalı, her yere koşacak çünkü.


10 numara: Çalım yapan, top kaptıran, sitemleri duymayan, uzaktan sallayan, saçını düzelten, topsuz çok yavaş koşan biri olmalı. Bu adamların mahsurlarının yanı sıra, içlerindeki cevherin patlaması da an meselesidir.


Sağ ve Sol kanat: Halı sahalarda taç olmadığından duvarları ve telleri iyi kullanmalı. Tellere sıkıca tutunmalı, duvarla duvar pası yapmalı. Savunma için olmasada top almak için geri gelmeli.

Forvet: Sizsiniz. 10 numara yakın özelliktesiniz. Tek farkınız, 10 numara topu kaptırır, siz topu alıp tek başınıza gol yapabilirsiniz. Çünkü bayağı hızlısınız. 10 numaradan biraz mütevazısınız.

Genelgeçer kural:
" Soluğu uzun olan kazanır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bir bakış baktın, kalbimi yaktın

En iyi, Mozilla Firefox tarayıcısının en güncel sürümüne çok yakın olmayan sürümlerde görüntülenir.

Destek